5 неща в ежедневието, които ще ни помогнат да спестим пари

“Как да стана богат?”

Person Holding 10 Us Dollar Banknote in Front of Gray and Black Laptop Computer

Всички искаме да караме хубава спортна кола, или да имаме собствен бизнес, както и жилище в Монте Карло. В тази статия няма да намерите отговора на въпроса “Как да стана богат?”, но ще видите как може да пригодите ежедневието си, за да може то да работи за вас. Ние вярваме, че всички хубави неща стават стъпка по стъпка, и е време вие да направите първата крачка към по-хубав живот.

 

1. Влагайте пари в спестовна сметка

Piggy Bank With Coins

Автоматичните трансфери на пари към спестовна сметка са най-лесния начин да заделяме средства. За да започнете да работите по своите цели, си заделяйте определена сума всяка седмица. Например ако искате да спестите 1,000 лева за една година, за нов комютър или пътешествие, пращайте 21 лева в спестовната си сметка всяка седмица.

 

2. Спрете цигарите

Person Holding Cigarette Stick

И спрете да си казвате “От утре ги спирам”. Всички знаем за страшните болести, които причинява тютюнопушенето. Не само ще се чувствате много по-добре, ще имате повече енергия, но и простата математика показва, че ако пушите по една кутия цигари на ден, то вие харчите най-малко 1500 лева на година за цигари. Може да използвате тези пари за почивка с любимия човек или за стартирането на нов бизнес. Дори и да не спестявате тези 5 лева, то със сигурност цигарите са едно от най-безполезните неща, за които може да ги давате.

 

3. Направете си бюджет и се опитайте да го спазвате

Turned-on Macbook Pro and Brown Leather File Case

Звучи очевидно, но учудващо малко хора използват бюджет в тяхното ежедневие. Ако досега не сте си правили бюджет, може да започнете като записвате вашите разходи в рамките на 1 месец. Това ще ви помогне да разберете къде отиват вашите пари и ще може да се запитате дали всички разходи си заслужават.

 

4.Решете какво ще правите със спестените пари и си го припомняйте

Снимка на Save-bg.com.

Всеки иска да е щастлив и да прави каквото си иска. Понякога да си поставяш лимити и ограничения е досадно, трудно и не искате да го правите. Има ли нещо, което наистина искате да направите или купите, но не може да си го позволите? Ако отговора е да, снимайте го, запишете си го и го дръжте на място, където може да го виждате. Така всеки път когато ви стане трудно, ще си припомняте защо го правите.

 

5.Използвайте кодове за отстъпка и пазарувайте евтино

Снимка на Save-bg.com.

Мислихте, че няма да си направим реклама? Сгрешили сте. Блогът все пак е само допълнение към нашата платформа.Save-bg е създаден, за да ви предоставя кодове за отстъпка, както и най-добрите според нас стоки от любимите ви Български магазини за дрехи и обувки, които подбираме ръчно за Вас. Не е нужно да харчите много пари, когато пазарувате. Ние подбираме евтини, но качествени дрехи и обувки за Вас!

Кодове за отстъпка

Дамски дрехи и обувки

Мъжки дрехи и обувки

 

 

 

Save-bg